OČITOVANJE GRADSKE ORGANIZACIJE SDP-A OSIJEK POVODOM 6. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA GRADA OSIJEKA

Aktualno 10. veljače 2022

Prenosimo priopćenje za medije povodom današnje sjednice Gradskog vijeća grada Osijeka.

U SDP-u beskompromisno podržavamo socijalnu osjetljivost i svaku olakšicu koja je na korist djece i roditelja. U tom kontekstu nam je drago što je većina u Gradu Osijeku prihvatila dio naših sugestija koje smo prošloga tjedna predstavili javnosti, a vezanih uz smanjenje cijene vrtića za djecu koja ne mogu koristiti usluge do 8 dana mjesečno.

Međutim, smatramo kako Prijedlog pravila o dopuni Pravila o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa ranog i predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću Osijek nije u potpunosti obuhvatio trenutnu epidemiološku realnost i činjenicu da je veliki broj djece zbog izolacije primoran izostajati i duže od 8 dana iz svoje vrtićke grupe zbog učestalih samoizolacija. Smatramo da je Prijedlog manjkav i štetan za većinu roditelja čiji su kućni budžeti pritisnuti općim poskupljenjima, inflacijom i bolovanjima koje su primorani koristiti.

Zbog toga će gradski vijećnici SDP-a na današnjoj sjednici ostati suzdržani tijekom glasanja o današnjoj točki dnevnog reda jer nam je dobrobit djece i njihovih roditelja na prvom mjestu.