Razgovor o nacrtu programa ,,Za dobro društvo”

Aktualno 1. ožujka 2018

Predsjednik stranke Davor Bernardić održao je u srijedu, 28. veljače, u Hotelu Osijek razgovor s članicama i članovima organizacija SDP-a iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Unatoč vremenskim neprilikama, veliki je broj članova došao na predstavljanje i raspravu o nacrtu programa za ,,Za dobro društvo”.

Predsjednik osječke organizacije Boris Piližota u svom je pozdravnom govoru istaknuo da je bolje društvo nešto čemu svi trebamo težiti te da je donošenje novog programa prvi korak prema njegovoj izgradnji. Također, naglasio je da je nacrt programa ,,Za dobro društvo” samo temelj za izgradnju kvalitetnog izbornog programa te da nakon njegovog izglasavanja na konvenciji pravi posao tek slijedi. Piližota je pozvao sve prisutne da komentiraju, predlažu pa čak i ako je potrebno i konstruktivno kritiziraju jer samo tako već danas možemo početi graditi bolje društvo.

Predsjednik stranke Davor Bernardić je naglasio da je novi program neophodan jer je postojeći ,,Za socijalnu i demokratsku Hrvatsku” star već 22 godine, a u tom razdoblju se puno toga promijenilo. Uz novi program, stranka će moći na bolji način zadovoljiti potrebe građana te tako napraviti pozitivne promjene u društvu. Bernardić je iskoristio priliku i da ukratko prokomentira aktualna politička događanja na državnoj razini te oštro kritizirao Vladu Republike Hrvatske.

I Piližota i Bernardić složili su se da uz pozitivne unutarnje promjene i slušanje glasa birača SDP može dobiti njihovo povjerenje, a nakon toga i konkretno djelovati.

Članice i članovi uključili su se u raspravu komentiranjem pojedinih dijelova programa i postavljanjem dodatnih pitanja, na čemu im je predsjednik Bernardić zahvalio jer su svojom inicijativom pokazali da žele biti dio pozitivne promjene i izgradnje boljeg društva.